Varen op de Zaan & groepen >

Varen op de Zaan & groepen

Samen op stap
Een nieuw initiatief van Varen op de Zaan & Geschiedenis Akademie 

Fluisterstil varen over de Zaan en door het veld. Schutten door kleine sluisjes en een excursie in een molen. Koffie op het terras aan het water, met een picknickmand op het weiland of uitgebreid lunchen op het molenerf van houtzaagmolen 't Jonge Schaap. Bezoek aan de Zaanse Schans, een speurtocht, een rondje door het wondermooie Wormer- en Jisperveld of een van de GPS-routes met een boekwerk vol historisch fotomateriaal. De Zaanstreek vanaf het water gezien met talloze mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken.

Varen op de Zaan en de Geschiedenis Akademie zijn de ideale partners voor het organiseren van een bedrijfsuitje, familiedag, neven- en nichtendag, clubuitstapje of brainstormsessie op het water. Met verrassende adviezen op maat en aansluitend op het beschikbare budget.

Arrangementen Varen op de Zaan & Geschiedenis Akademie

Arrangement 1
Industriële Revoluties aan de ZaanEen waakzame molenaar kruit zijn wieken krakend richting het eerste zuchtje zeewind. Een rimpel op het water, de traag slaande fok van een diepgeladen tjalk. In de verte, bij Westzaan, malen de wieken van de Grauwe Beer aarzelend een eerste rondgang. De toenemende bries brengt het eerste industriegebied ter wereld krakend en piepend tot leven. Ruim 600 molens verwerken aan het einde van de 17e eeuw granen, hout, zaden, oliën, tabak, cacao, pigmenten, kruiden en specerijen uit de hele wereld. In de schaduw van Amsterdam is de Zaanstreek de stuwende motor achter de Gouden Eeuw en groeit 1,5 eeuw later op stoom uit tot de enorme provisiekast van Nederland.
Beleef per schip de rijke historie van twee indrukwekkende industriële revoluties aan de Zaan en reis met onze gids door het verleden met eeuwenoude molens en historische fabriekspanden met namen als Batavia, Saigon, De Adelaar en Liefde.

Lunch en/of diner mogelijk bij Het Jonge Schaap en andere verrassende locaties

Arrangement 2
Proef de Zaan
De Zaanstreek is eeuwenlang de provisiekamer van Nederland geweest waar in honderden molens en indrukwekkende gemetselde stoomfabrieken grondstoffen uit de hele wereld verwerkt werden. Het is de bakermat van Albert Heijn, Simon de Wit, Verkade, Hille, Lassie, Molenaars Meel, Boon chocolade, Bruynzeel, Honig, Duyvis en vele anderen. Een streek vol prettige geuren, maar ook nare luchtjes, een streek waar wonen en werken nauw zijn verweven.
Proef en ruik de streek, vaar langs industrieel erfgoed met oude molens en historische fabriekswanden en beleef verrassende proeverijen op de leukste locaties van de Zaanse Schans.

Arrangement 3
Drop maken met oude machines. Het leukste uitje voor alle leeftijden.
In de Zaanstreek is keihard gewerkt. In het veen, aan dijken, op molens en in fabrieken. Daarmee is de streek tot bloei gekomen. Op deze dag gaan de kinderen ook de handen uit de mouwen steken terwijl de ouderen tijdens een vaartocht alles over de historie van de streek te weten komen! Het leukste dagje uit voor alle leeftijden.

Arrangement 4
Er hangt een luchtje aan de Zaanstreek!
Je kunt er niet omheen: de Zaanstreek heeft een luchtje. Soms een vleugje cacao met een licht accent van verse koekjes, soms vettige en muffe luchtjes. Maar ook de frisse wind uit de waterrijke polders met accenten van veen, mest en waterplanten. Volg je neus door de Zaanstreek, heerlijk en soms vies, maar altijd afwisselend ja dat is nu eenmaal onze Zaanstreek met alle afwisseling waar wij gek op zijn.

Arrangement 5
De kleuren van Rembrandt
Weet u eigenlijk welke verfkleuren Rembrandt tot zijn beschikking had? En hoe van stenen, hout, en lijnolie verf gemaakt werd? En waarom zoveel Zaanse huizen donkergroen zijn? En wist u dat Zaans groen eigenlijk blauw is?

Leer in korte tijd alles over kleuren, teren, stenen en pigmenten. Na deze excursie kijkt u anders om u heen!

Arrangement 6
Holland op z’n mooist!
Een opzienbarende vaartocht door het Westzijderveld met eeuwenoude sluisjes, wuivende rietkragen, de laatste werkende papiermolen, lintdorp Westzaan, poldermolentjes en drijvend veenland. Holland op z’n mooist met een bezoek aan pelmolen het Prinsenhof voor koffie of een echte boerenlunch aan lange tafels.

De leukste bedrijfsarrangementen
De leukste bedrijfsarrangementen met een grote keuze aan inspirerende vergader-, lunch- of dinerlocaties. De mogelijkheid van wandelen, fietsen, varen, Segway of scooter rijden en natuurlijk de bezoeken aan werkende molens, musea of de uitgestrekte natuurgebieden in de omgeving. Met rondleidingen in musea, molens en historische locaties of met kwaliteitsgidsen op pad door de streek langs waterwerken, industrie, de traditionele Zaanse houtbouw en stadsontwikkelingen door de eeuwen heen.

Maatwerk

Sportief, culinair, natuur, historie, de Zaanstreek heeft het en wij bieden het maatwerk voor een geslaagde dag met alle collega’s.

Voorbeeld 1;

Voorbeeld 2;

Voorbeeld 3;